Isolatiewerken

Een fundamenteel onderdeel van een duurzame en energiezuinige woning is een goede thermische isolatie. Iniden je huis goed geïsoleerd is, gaat er gewoonweg minder warmte van binnen naar buiten. Daarbij bespaar je niet alleen op de verwarmingskosten (een goed geïsoleerde woning kunt u gemiddeld bijne dat helft besparen op verwarmingskosten), maar zorg jij ook voor een verminderde CO2 uitstoot.

Zowel de keuze van het materiaal als de plaatsing ervan is van groot belang.

Groenehuizen.be staat u graag bij in een correcte analyse van je isolatiebehoefte. We ananyseren waar je  voordeel kunnen halen bij de isolatie van het dak, de muren, de ramen en de vloer.

Na de eerste analyse zoeken wij graag naar een oplossing op uw maat. Wil je graag alles zelf doen onder professionele begeleiding, of geef je liever alles uit handen? Bij ons kan dat allemaal. Groenehuizen.be past zich aan aan jouw wensen en budget. Zo zorgen wij voor duurzame bouw en verbouwoplossingen voor iedereen.

En wil je weten hoeveel je dat allemaal bespaart en hoe snel je al je investeringen terugverdient? Dan berekenen wij graag de terugverdientijd van je investering.

Wij maken graag een afspraak om samen de isolatievoordelen en mogelijkheden voor uw woning te bespreken.

In dit filmpje vindt u een interessant overzicht waarin enkele isolatiebegrippen duidelijk worden uitgelegd.

Groenehuizen.be kan je helpen in alle onderstaande isolatiemaatregelen:

  • isolatie van de zolder en/of zoldervloer met minerale wol, schapenwol, cellulosevlokken of andere materialen
  • vullen van spouwmuren met PS-korrels of PUR-schuim
  • plaatsen van gevelisolatie met nieuwe gevelbekleding (in hout, leien, kunststofhars, vezelcement of andere materialen)
  • vervangen van beglazing (hedendaagse thermopanebeglazing heeft k-waarde 1,0 W/m²K, eerste thermopanebeglazingen haalden slechts 2.8 W/m²K)
  • isoleren van platte daken : aanbrengen van isolatie op bestaande roofing, muren hoger optrekken en nieuwe dakhuid aanbrengen
  • isoleren van vloeren: uitbraak bestaande vloer, betonplaat gieten, isolatieplaten leggen, chape plaatsen